Kaş Ekimi

Kaş Ekimi operasyonlarını tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Kaşlar yüzümüzde görselliğe etki eden unsurlar arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu sebeple kaşlarla ilgili sorunlu olan kişiler için kaş ekimi oldukça önemlidir. Ayrıca kaş ekimi operasyonları sadece estetik kaygılarla değil herhangi bir yara, yanık, çizik gibi unsurları kapatmak amacıyla da sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Kaş Ekimi Operasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen operasyon ortalama olarak 1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi yapılarak uygulanmaktadır. Operasyon sonrasında hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur. Aynı gün taburcu edilmektedir. Kaş ekimi yapılan bölge ortalama 7 gün içerisinde çok küçük kabuklanmalar oluşmaktadır. Bu kabukların dökülme süresinden sonra kişi iş ve sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmektedir. Yapılan kaş ekimi operasyonundan sonra 15 gün süre ile denize girmek, güneşlenmek gibi aktiviteler yasaktır. Ekilen kaşlar 3 ay sonra çıkmaya başlar ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak planlanan şeklini almaktadır. Bu dönemde kaşları sık sık düzeltmek ve çıkış yönüne göre taramak görsellik açısından iyi olacaktır.

Kaş Ekiminde Doğallık

Kaş ekimi operasyonlarında doğallık en önemli etken olarak göze çarpmaktadır. Çünkü kaşlar direkt olarak görselliğe etki etmektedir. Bu sebeple yapılan operasyonlarda doğal olmayan işlemler kişinin dış görünüşüne oldukça olumsuz etki etmektedir. Burada kişini yüz şeklinde uygun ve görsel anlamda bütünlük sağlayacak şekilde kaş ekimi yapılmalıdır. Yanlış teknikler ile uygulanan kaş ekimi işlemleri sonrasında sonuçlar çok kötü olabilmekte hatta kişinin psikolojisini bozacak derecede çirkin durabilmektedir. Aşağıda solda daha önceden kaş ekimi yaptırmış fakat doğru kök seçimi ve konumlandırması yapılmamış bir kaş ekimi görmektesiniz. Merkezimizde yapılan revizyon kaş ekimi sonrasında 3.ayda aldığımız sonuç ise sağdaki karede yer almaktadır.

 

Kaş Ekiminde Doğal Sonuçlar için “Tübüler Teknik”

Kaş ekimi sonrası en çok karşılaşılan ve korkulan durum kaşların çıkış açısındaki sorunlardır. Tübüler teknik ile cilde neredeyse paralel ve kaşın 15-20 derecelik çıkış açısına yakın tüp şeklinde kanallar açılmaktadır. Bu sayede kaş ekimi sırasında ve sonrasında kaşların çıkış açısında sorun olmaz ve doğala yakın sonuçlar elde edilir.

kas ekimi tubuler teknik

 

Yüz şekline göre kaş modeli

Kaş Şekillendirme Seçenekleri:Cımbız yapmanın yanı sıra, mevcut kaşların şeklini değiştirmek veya yoğunluğunu arttırmak, kaşlarınızı tamamen kaybettiyseniz geriye döndürmek için birkaç yol vardır. Her kaş şeklinin ayrıntılarına girmeden önce, kaşlarınızı değiştirme veya geliştirme seçeneklerinizi akılda tutmak önemlidir. İşte seçenekleriniz;

1. Kaş Makyajı:

Kaş kalemlerinden pudralara kadar, kaşlarınızı çizmenin birçok farklı yolu vardır. Kaşın şeklini tanımlamak için bir şablon kullanabilir veya serbestçe çizebilirsiniz. Geçici dövmeleri ve gerçekçi kaş peruklarını “kişiselleştirmek” için kaş makyajını da kullanabilirsiniz.

  • Artıları: Uygun maliyetli; Tamamen özelleştirilmiş kaşlar oluşturabilirsiniz.
  • Eksileri: Zaman alıcı ve çaba yoğun olabilir; Diğer seçeneklerden daha fazla beceri ve pratik gerektirir.

2. Kaş Dövmeleri (Microblading, kalıcı kaş makyajı):

Geçici ve kalıcı kaş dövmeleri, cilde çeşitli uygulama yöntemleri ile uygulanan pigment boyalardır.

  • Artıları: Gerçekçi.
  • Eksileri: Kaş dövmeleri doğal boyalar kullanılarak yapıldığından zamanla renkleri solabilir. Ayrıca kalıcı olanlarda kaş şeklini değiştirmek istediğinizde dövme sildirme gibi uzun ve maliyetli işlemler yapılması gerekebilir.

3. Kaş Ekimi:

Kaş ekimi minimal invaziv cerrahi bir yöntemdir. Kaş bölgesi lokal anestezi ile uyuşturularak, enseden alınan tekli saç kökleri istenen şekle göre kaş bölgesine nakil edilir. 6 aydan itibaren ekilen kaşlar naturel şekilde uzamaya başlar. Sonuçlar kalıcıdır.

  • Artıları: Sonuçlar kalıcı, naturel, cımbızla istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Eksileri: Cerrahi işlem gerektirmesi.

Yüz Tipine Uygun Kaş Seçimi 

Estetik kaşları seçmek, benzersiz yüz şeklinizi tamamlayacak ve dengeleyecek bir model seçmekle ilgilidir.

clinista kaş şekilleri

  • Oval Yüz Şekli: Zaten en çok göze çarpan yüz şekline sahip olduğunuzdan, yumuşak kavisli yumuşak bir kaş en gurur verici; yüzünüzün doğal dengesini koruyacaktır.
  • Elmas Yüz Şekli: Elmas şeklindeki bir yüz dengelidir, ancak açısaldır; açıları yumuşatmak için kavisli ama yumuşak kavis ve geçişlere sahip bir kaş seçin.
  • Yuvarlak Yüz Şekli: Yuvarlak bir yüzünüz varsa, yüzünüzün daha uzun ve daha az dairesel görünmesini istiyorsanız; orta ila yüksek kavis yüksekliğine ve sert veya yumuşak açılı kavislere sahip kaşlar yüzünüzü uzatmaya yardımcı olacaktır. Yuvarlak kaşlar, yuvarlak yüzlü olanlar için en az etkileyici seçenek olacaktır.
  • Kare Yüz Şekli: Yumuşak veya sert açılı kemerli tam ve kalın kaşlar, çeneden gözlere dikkat çekerek yüzünüzün açılarını yumuşatır. Yumuşak açılı bir kavis çene çizgisini yumuşatmaya yardımcı olabilir, ancak düşük kemer yüksekliğine sahip sert açılı bir kaviste de iyi duracaktır. Yuvarlak bir kavis doğal görünmeyecek ve çene çizgisini vurgulayacaktır, bu yüzden ideal değildir.
  • Kalp şeklinde yüz: Hassas yüz yapınız nedeniyle hassas bir kaş ihtiyacınız var; dolu, ağır yapılandırılmış veya yüksek kavisli kaşlar yüzünüzde ezici görünecek ve alnına çok fazla dikkat çekecektir. Düşük ila orta kavis yüksekliğine sahip yumuşak kaşlar ile kavisli veya yumuşak açılı şekli sizin için en uygun seçim olacaktır.
  • Armut Şekilli Yüz: Armut şeklinde bir yüzünüz varsa, kaşlarınız alnında genişlik oluşturmak için orta bir kemer yüksekliğine ve genişletilmiş kaş kuyruklarına sahip olmalıdır.
  • Dikdörtgen Yüz Şekli: Yüzün uzunluğunu dengelemek için, kaşların yüzünüzde genişlik yaratması gerekir, bunun için genişletilmiş ve uzun kaş kuyrukları olmalıdır. Yumuşak bir kavis yüksekliği de yüzün kısalmasına yardımcı olacaktır.

Bilgilendirme ve tanıtım kapsamında sitemizde yanıltıcı, abartılı, doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmamış bilgiler ve talep yaratmaya yönelik açıklamalar yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. 

 

iletisim sac ekimi